Förhöj mysfaktorn i sovrummet

Sovrummet är en plats för vila och avslappning och ska vara ett av de mysigaste rummen i bostaden. Hur får man då till ett riktigt mysigt sovrum? En bra idé är att fundera på hur ett hotellsovrum är inrett, eftersom man där strävar efter att få gästen att trivas så bra som möjligt.

Några faktorer i en mysig sovrumsinredning att fundera på är: Belysning, ordning/ förvaringsmöjligheter och textilier

  • Belysning- bör vara möjlig att dämpa och utgå från flera olika ljuskällor i rummet så att man både kan få ljus att klä på sig i och mysbelysning att läsa i.
  • Textilier- tänk kuddar, mjuka mattor och sköna, lyxiga lakan samt gardiner som både kan släppa in och stänga ute ljus om nödvändigt.
  • Ordning- se till att ha förvaringsmöjligheter för kläder, böcker m.m och avlastningsyta i form av nattduksbord så att var sak har en egen plats och ger ett harmoniskt intryck.

Hur man vill ha det i sovrummet kan även hänga ihop med vem personen som ska sova där är. Din personlighet får gärna synas i inredningen och om man till exempel har en begränsad yta kan man få tänka kreativt när det kommer till förvaring eller andra praktiska saker. En våningssäng kan till exempel vara räddaren i ett trångt barnrum.