Presentböcker för alla

original_fabulously-original-personalised-bookEn bok är ofta en omtyckt present. Det finns oerhört många genrer och därmed alltid någonting som passar, men om man inte vill köpa någon tung och svårläst roman kan det vara smart att ta en titt på lite lättsammare böcker att ge bort.

Humorböcker

Många gillar humor och därför är roliga böcker ofta uppskattade. Oavsett om de består av korta vitsar eller kommer i form av en serietidning så lockar de oftast till skratt, och humor är definitivt någonting alla behöver då och då. Ett gott skratt förlänger ju livet och gör tillvaron lite ljusare.

Vill man göra det mer personligt så finns många möjligheter till att trycka personliga böcker, där gåvomottagaren är med som karaktär i boken. Dessa böcker är ofta skrivna med en glimt i ögat och det finns varianter för både vuxna och barn.

Självhjälpsböcker

Böcker om hur man kan stressa mindre, förbättra sitt minne eller lära sig tala inför publik är alla ständigt populära, och det av en anledning – alla människor vill överkomma hinder och förbättra sig själva. Med en självhjälpsbok kan alla få en chans att ta fram det bästa i sin personlighet och lära sig självförtroende och självkännedom. Det gäller dock att vara försiktig och bara ge bort självhjälpsböcker till personer man vet kommer uppskatta det, eftersom en del tar illa vid sig och ser det som ett tecken på att de inte duger som de är.

Personliga presentkort i bokform

En kul present är olika typer av böcker som utformats som presentkort. De finns riktade mot olika personer som föräldrar, barn och pojk- och flickvänner. Böckerna brukar innehålla ett flertal löften om att till exempel ta ut soporna, diska, bjuda på bio eller middag, spendera en mysdag hemma tillsammans och så vidare. Dessa brukar se ut ungefär som presentkort och kan klippas ut och ”lösas in” av bokmottagaren när han eller hon så vill. Speciellt föräldrar brukar uppskatta den här typen av present eftersom det innebär att de kan få en välbehövlig paus från hushållsarbetet.