Scrapbooking och korttillverkning

d16a5c0d7574af41aac8a54bd572c009Om man tycker om personliga saker och pyssel så är scrapbooking verkligen en hobby sänd från ovan. Scrapbooking utmanar kreativiteten hos både stora och små och är jättemysigt för hela familjen en mörk kväll.

Nästan alla har ju massvis med fotografier hemma. På sig själva och vänner och familj och säkert också på släktens djur och olika turistattraktioner man besökt. Det är väl synd att så fina minnen får ligga och skräpa i en undangömd kartong någonstans?

Ta hand om minnena på ett personligt sätt

Med hjälp av scrapbooking kan man lätt sätta en unik prägel på sina fotoalbum. Genom att klistra och klippa fina mönster och figurer kan man utforma sidor som verkligen speglar den där avslappnade semesterkänslan i Thailand eller syrrans högtidliga bröllopsfest.

Det finns enorma mängder scrapbookingmaterial tillgängliga i bokhandlar och pysselbutiker, men man kan också skapa material själv. Den som är bra på att måla kan enkelt teckna eller måla små bilder som klistras in, och har man tillgång till en bit plywood och en lövsåg är det hur lätt som helst att såga till egna bokstäver som ger en tredimensionell och extra kul känsla.

Om en sida i fotoalbumet handlar om en särskild dag kan man piffa till den genom att klistra in tidningsurklipp från samma datum. Då kan man någon gång i framtiden se tillbaka och minnas vad som hände just dagen. Det är viktigt att tänka på att tidningspapper lätt gulnar, men det finns särskilda medel man kan spraya på för att förhindra det.

Färgglada kort till släkt och vänner

Alla gillar nog att få egengjorda kort skickade till sig oavsett om man fyller år, det är jul eller bara som en överraskning en helt vanlig dag. Det är superenkelt att tillverka egna kort. Man behöver bara någon typ av tjockt papper, gärna med struktur, pennor som passar för kalligrafi och kanske lite klister eller glitter.

Vill man ha ett dubbelvikt kort är det bara att vika ett A4- eller A5-ark på mitten. Inuti kortet kan man skriva någonting fint, kanske till och med en egenskriven dikt och på utsidan klistra en teckning.