Skapa eget julpynt

Julen handlar mycket om pynt, och butikerna tjänar mycket på denna helg. Till nästa år kan du däremot alltid spara in några kronor på att göra eget julpynt. Inte bara sparar du pengar, gör detta tillsammans med familjen så har ni skapat en riktig myskväll.

Det finns hur många varianter som helst som du kan göra själv, bara fantasin sätter gränser. Klassiker som att fläta korgar av papper till julgranen brukar vara populärt. På tal om granen, så passar även de mysiga smällkaramellerna in där. Lägg godis i dem och låt barnen plocka ned och öppna dem på julafton.

Utöver detta kan man skapa gulliga jultomtar av flirtkulor och äggkartonger. Julpyssel har förr i stugorna varit en mycket trevlig tradition. Det kan vara ett bra sätt att spendera tid och knyta banden bättre med sin familj. I dagens samhälle som är så fyllt med teknologi, och människor som konstant sitter med näsan över mobilen eller surfplattan, blir det ett mycket fint avbrott. Så sätt er tillsammans och låt kreativiteten flöda inför nästa jul.